Voordelen van Dermaplaning

BLOG

Voordelen van Dermaplaning

Als het gaat om het verkrijgen van een stralende en jeugdige huid, zijn er talloze behandelingen beschikbaar. Een van de meest populaire en effectieve technieken die momenteel de schoonheidsindustrie domineert, is dermaplaning. Deze innovatieve behandeling biedt talrijke voordelen voor de huid en kan als supplement bij elke gelaatsbehandeling geboekt worden.


Bij onze salon hebben we dermaplaning opgenomen in zowel onze advanced als high tech pakketten voor het gelaat. Dit betekent dat klanten kunnen profiteren van alle voordelen die deze behandeling te bieden heeft, zonder extra kosten. In deze blogpost zullen we de vele voordelen van dermaplaning bespreken en uitleggen waarom het een waardevolle toevoeging is aan elke gelaatsverzorgingsroutine.


Wat is dermaplaning?


Dermaplaning is een niet-invasieve procedure waarbij een speciaal ontworpen mesje wordt gebruikt om dode huidcellen en fijne donshaartjes (vellus haar) van het gezicht te schrapen. Het resultaat is een gladde, stralende huid met verminderde fijne lijntjes, acne littekens en hyperpigmentatie.

Geschikt voor alle huidtypes


Een van de grootste voordelen van dermaplaning is dat het geschikt is voor vrijwel alle huidtypes en -kleuren. In tegenstelling tot sommige andere behandelingen die mogelijk niet geschikt zijn voor bepaalde huidtypes, kan dermaplaning veilig worden uitgevoerd bij mensen met een gevoelige huid, rosacea of acne. Het is echter belangrijk om te vermelden dat dermaplaning niet geschikt is voor mensen met actieve acne of open wondjes op het gezicht.


Directe resultaten


Dermaplaning biedt ook directe resultaten. Na slechts één behandeling zul je merken dat je huid er stralender en gladder uitziet. Dit komt doordat de dode huidcellen en vellus haartjes worden verwijderd, waardoor de textuur van de huid wordt verbeterd en producten beter kunnen worden opgenomen. Dit betekent dat je favoriete serums en moisturizers na een dermaplaningbehandeling nog effectiever zullen zijn.


Stimuleert de doorbloeding van de huid


Een ander belangrijk voordeel van dermaplaning is dat het de doorbloeding van de huid stimuleert. Tijdens het schrapen van de huid met het mesje, worden ook de oppervlakkige bloedvaten gestimuleerd, wat leidt tot een betere circulatie en een gezondere teint. De toegenomen doorbloeding helpt ook bij het bevorderen van de aanmaak van collageen en elastine, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderd worden.


Langetermijnvoordelen


Naast deze directe voordelen heeft dermaplaning ook langetermijnvoordelen voor de huid. Door regelmatig dermaplaning toe te passen, kun je hyperpigmentatie verminderen, aangezien donkere vlekken en pigmentatie beter zichtbaar zijn op een oppervlakkige huidlaag. Bovendien kan dermaplaning ook helpen bij het verminderen van acne littekens, doordat de bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd en nieuwe, gezonde huidcellen worden gestimuleerd.